23.08.2017
You can use WP menu builder to build menus

13.05.2014

3 αξιολ., M.O. : 5,00
30
12

Να τα πω Power Muffins ή θα με κοροϊδεύετε; Είναι όμως. Πόσο πιο υγιεινά να γίνουν αυτά τα κεκάκια, με κίνουα, βρώμη και ταχίνι; Βομβίτσες ενέργειας, πολύ πολύ χορταστικά, αλλά και αρκετά γλυκά ώστε να είναι και λαχταριστά. Ιδανικό λοιπόν σνακ για μικρούς και μεγάλους.

Τα μάφινς αυτά είναι θησαυρός από πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Πλούσια σε φυτικές ίνες, ενέργεια και πρωτεΐνη, αφού περιέχουν αλεύρι ολικής άλεσης, βρώμη, κίνουα, ταχίνι και ξινόγαλο. Αποτελούν μια καλή λύση για ένα πρωινό στο πόδι, για τη δύσκολη ώρα στο γραφείο (εμένα ήταν συνήθως γύρω στις 11.00 και ξανά στις 15.00), ή για τα παιδιά στο σχολείο. Λόγω των συστατικών τους δεν τα λες ανάλαφρα και αεράτα μάφινς, αυτό όμως είναι που τα κάνει πιο χορταστικά, να πιάνουν τόπο δηλαδή! Είναι πιο συμπαγή, χωρίς όμως να είναι σκληρά ή ξερά.

Καθώς θα ετοιμάζετε το μείγμα, θα παρατηρήσετε πως είναι αρκετά πηχτό. Επιμείνετε στο ανακάτεμα, για να μην υπάρχουν σημεία με αλεύρι, αλλά μην το παρακάνετε κιόλας. Το ιδανικό εργαλείο για να το μοιράσετε μετά στις φόρμες είναι το scoop παγωτού. Πραγματικά λύνει τα χέρια, εξοικονομεί πολύ χρόνο, και κυρίως φροντίζει να μοιραστεί το μείγμα σε ίσες ποσότητες, πράγμα σημαντικό για ομοιόμορφο ψήσιμο. Το scoop που χρησιμοποιώ εγώ είναι της OXO Good Grips και έχει το τέλειο μέγεθος, αφού είναι μεγαλούτσικο και η ποσότητα βγαίνει ακριβώς όση χρειάζεται η κάθε θέση της φόρμας μου. Είναι πολύ καλής ποιότητας, κατάλληλο για πλυντήριο πιάτων, και βγάζει μεγάλες δόσεις/μπάλες παγωτού. Η OXO Good Grips είναι αμερικάνικη εταιρία με μεγάλη γκάμα από εργαλεία κουζίνας, τα οποία πλέον βρίσκουμε και στην Ελλάδα. Μπορείτε να τα χαζέψετε, να δείτε τις τιμές τους, ή και να τα παραγγείλετε από εδώ.

Τα μάφινς με quinoa και βρώμη είναι υπέροχα ζεστά από το φούρνο, και κρατάνε πολύ καλά σε αεροστεγές δοχείο για 4-5 μέρες. Δεν είναι απαραίτητο, αλλά αν έχετε πρόσβαση σε φούρνο μικροκυμάτων δώστε τους 10 δευτερόλεπτα να ζεσταθούν πριν τα φάτε.

Υλικά

1 κούπα quinoa μαγειρεμένη (δείτε εδώ πως τη μαγειρεύουμε)

150 γρ. καστανή ζάχαρη κρυσταλλική

120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

120 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

60 γρ. νιφάδες βρώμης quick cooking (Κουάκερ) (για τους τύπους βρώμης δείτε εδώ)

1 1/2 κ.γ. baking powder

3/4 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

1 αυγό

200 ml ξινόγαλο

4 κ.σ. ταχίνι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (δείτε συνταγή για σπιτική εδώ)

Δείξε μου εναλλακτικές προτάσεις και ιδέες

Το scoop μου είναι της OXO Good Grips και είναι διαθέσιμο στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.mymarketplace.gr.
Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C στον αέρα (180C αντιστάσεις) και ετοιμάζουμε φόρμα 12 θέσεων με χαρτάκια για μάφινς. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα στεγνά υλικά (quinoa μέχρι τζίντζερ) με σύρμα.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα υγρά υλικά (αυγό μέχρι βανίλια) μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα προσθέτουμε στο μεγάλο μπολ με τα στεγνά, και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να μη φαίνεται πια το αλεύρι. Δεν το παρακάνουμε για να μη σφίξει πολύ το μείγμα.

Βήμα 3

Με scoop παγωτού μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά στις φόρμες και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Η συνταγή είναι βασισμένη σε αυτή του Side of Sneakers. Η ανάρτηση περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Όλα τα προϊόντα που προβάλλονται από το The Foodie Corner είναι δοκιμασμένα από μένα και θα τα χρησιμοποιούσα ευχαρίστως ανεξάρτητα από την τοποθέτηση αυτή. Οι απόψεις που διατυπώνονται είναι προσωπικές και ειλικρινείς.

3 αξιολ., M.O. : 5,00

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

2 Σχόλια

  • Απάντηση
    13/05/2014

    Πραγματικά σούπερ χορταστικά μάφινς, γεμάτα από καλά συστατικά!
    Ιδανικά για αυτές τις δύσκολες ώρες στο γραφείο, μιας που θα μας γεμίζουν ενέργεια!
    Φιλιά!

Designed by Designers United - Powered by Stonewave