12.12.2017
You can use WP menu builder to build menus

06.02.2015

1 αξιολ., M.O. : 5,00
8-12

Ονειρεμένα αφράτο τσίζκεϊκ με γεύση φράουλα, κομματάκια σοκολάτας Kiss και βάση από μπισκότα τύπου πτι μπερ. Για να ξετρυπώσουμε το παιδάκι που κρύβουμε μέσα μας.

Με μεγάλη δυσκολία έδωσα λίγο από αυτό το τσίζκεϊκ στους δοκιμαστές μου. Δεν ήθελα να το αποχωριστώ. Βαθιά μέσα μου ευχόμουν πως δεν θα άρεσε και στον Μίστερ. Και έτσι θα “αναγκαζόμουν” να το φάω όλο μόνη μου. Αλλά που. Και ενώ αρχικά είχε δηλώσει πως δεν ήθελε καν να δοκιμάσει, αφού τον έπεισα να πάρει μια μπουκιά από το δικό μου, αποφάσισε να το τιμήσει. Δεόντως. Ας πρόσεχα.

Πως να το περιγράψω. Ένα κρεμώδες, αφράτο, φραουλένιο, ροζ συννεφάκι. Ένα τσίζκεϊκ που φαντάζομαι να το τρώει μια πριγκίπισσα της Disney. Ποιά είναι η πιο ροζ; Αυτή. Τα παραλέω; Δεν ξέρω. Το μόνο που ξέρω είναι πως θα το ξαναφτιάξω. Και ελπίζω να το φτιάξετε κι εσείς. Άλλωστε είναι και πανεύκολο.

Η γεύση της φράουλας δεν έρχεται από φράουλες. Παρόλο που τις έχω δει να ξετρυπώνουν στα ράφια των σουπερμάρκετ. Η γεύση έρχεται από σκόνη για ρόφημα. Τεχνητή δηλαδή. Όσοι αντιτίθεστε μπορείτε να πάτε στη συνταγή για υγιεινές μπάρες με χουρμάδες και ταχίνι. Και αυτές υπέροχες είναι. Που θέλω να καταλήξω; Όλα με μέτρο. Το έχω πει πολλές φορές και γι’ αυτό δεν θα το ξαναπώ. Θέλω τώρα να μιλήσω μόνο για το ονειρεμένο αυτό γλυκό. Φράουλα λοιπόν. Τι άλλο μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για φράουλα; Η σοκολάτα Kiss! Μήπως την είχατε ξεχάσει; Υπάρχει ακόμα και είναι ίδια ακριβώς, όπως την τρώγαμε πιτσιρίκια. Υπερ-γλυκιά και υπέροχη. Ιδανικό ταίρι για την γέμισή μας λοιπόν. Και για μπισκότο δεν θα μπορούσα παρα να χρησιμοποιήσω πτι μπερ. Δεν μου κόλλαγε κάτι άλλο.

Με τόσο ροζ πάντως, και αφού μόλις μπήκε ο Φεβρουάριος, η σκέψη πάει και στον Άγιο Βαλεντίνο. Αυτό το τσίζκεϊκ θα ήταν το τέλειο επιδόρπιο σε ένα ρομαντικό δείπνο. Αν βρείτε, στολίστε το με λίγες αληθινές φράουλες για να μπει και το απαραίτητο κόκκινο χρώμα!

Υλικά

250 γρ μπισκότα τύπου πτι μπερ

120 γρ βούτυρο, λιωμένο

5 σοκολάτες Kiss

250 γρ τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ (1/2 κούπα + 3 κ.σ.) σκόνη για ρόφημα με γεύση φράουλα

200 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης, κρύα

Προαιρετικά

1 έτοιμη φωλιά μαρέγκας για διακόσμηση

λίγα μίνι ή ψιλοκομμένα ζαχαρωτά (marshmallows)

Δείξε μου εναλλακτικές προτάσεις και ιδέες

Χρησιμοποιήσα ιδιωτικής ετικέτας μπισκότα από πακέτο των 250 γρ. Οι γνωστές μάρκες έχουν 225 γρ. Μην ανοίξετε καινούργιο πακέτο μόνο για το γλυκό, η βάση θα βγει και έτσι. Βούτυρο έβαλα αλατισμένο. Αν έχετε ανάλατο προσθέστε μια πρέζα αλάτι στο μείγμα της βάσης.

Βήμα 1

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν μικρά ψίχουλα. Τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο (με τα χέρια είναι καλύτερα) και ρίχνουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα (21 εκ) με αποσπώμενη βάση. Το πατικώνουμε καλά με την παλάμη μας, ανεβαίνοντας και προς τα πλαϊνά. Πιέζουμε προς τα μέσα στις γωνίες για να μην γίνει πολύ παχιά η βάση εκεί και δεν κόβεται εύκολα με το κουτάλι.

Βήμα 2

Κόβουμε σε κομματάκια τις 4 σοκολάτες Kiss. Αυτό γίνεται λίγο ευκολότερα αν τις έχουμε βάλει για λίγη ώρα στην κατάψυξη. Στρώνουμε τα κομματάκια σε ομόκεντρους κύκλους πάνω στη βάση μπισκότου. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το μασκαρπόνε και το τυρί κρέμα να αφρατέψουν λίγο. Προσθέτουμε το ρόφημα και συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν καλά.

Βήμα 4

Σε καθαρό μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Ρίχνουμε το 1/3 της σαντιγί στο μείγμα της γέμισης και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά διπλώνοντας το μείγμα. Σταματάμε όταν δεν βλέπουμε άσπρες γραμμές κρέμας στο ροζ μείγμα.

Βήμα 5

Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη βάση προσέχοντας μην μετακινηθούν πολύ τα κομματάκια σοκολάτας. Καλύπτουμε το τσίζκεϊκ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες να δέσει.

Βήμα 6

Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με την πέμπτη σοκολάτα Kiss (χοντροκομμένη) και αν θέλουμε προσθέτουμε σπασμένα κομματάκια μαρέγκας και μικρά marshmallows (δείτε το Δείξε μου).

Το τσίζκεϊκ βγαίνει αρκετά γλυκό λόγω της ζάχαρης που έχει το ρόφημα (έχει αρκετή). Αν το θέλετε λίγο πιο «ξινούτσικο» βάλτε τυρί κρέμα αντί για μασκαρπόνε και μειώστε την ποσότητα ροφήματος. Την ιδέα για προσθήκη ροφήματος φράουλας σε τσίζκεΙκ την είδα σε διάφορες συνταγές στο ίντερνετ. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι δική μου.

1 αξιολ., M.O. : 5,00

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

14 Σχόλια

  • Απάντηση
    Λινα
    06/02/2015

    Εξαιρετική ιδέα!!!Τα υλικά πανεύκολα, μόνο το ρόφημα δεν κατάλαβα ποιό είναι.Αν μπορείς δώσε μου κάποια πληροφορία.

    • Απάντηση
      06/02/2015

      Ευχαριστώ Λίνα! Είναι ρόφημα γνωστής εταιρίας και υπάρχει και με γεύση σοκολάτα που είναι πιο διαδεδομένη. Στα μικρότερα σουπερμάρκετ υπάρχει σίγουρα το σοκολατένιο, το φραουλένιο θα το βρεις σε μεγαλύτερα. Είναι γνωστή μάρκα που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά. Πίνεται ζεστό ή κρύο! Ελπίζω να βοήθησα.

  • Απάντηση
    06/02/2015

    Λάτρεψα την φραουλοσοκολατένα γεύση των kiss, από την πρώτη κιόλας φορά που τις δοκίμασα! Αυτή η αγάπη δεν μειώθηκε με το πέρασμα των χρόνων! Η ιδέα σου να τις ενσωματώσεις σε ένα cheesecake που επίσης αγαπώ, είναι εξαιρετική όπως και η παρουσίασή του!
    Καλό βράδυ.

    • Απάντηση
      06/02/2015

      Σ’ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου! Αυτές οι Kiss πραγματικά έχουν μείνει αναλλοίωτες στο χρόνο!

  • Απάντηση
    07/02/2015

    Η περιγραφή σου με ιντριγκάρει αρκετά να το δοκιμάσω Ελένη!
    Πολύ φοβερή η ιδέα σου να χρησιμοποιήσεις τις συγκεκριμένες σοκολατίτσες. Περιττό να σου πω πως όταν ήμουν μικρή τις έτρωγα δύο δύο!
    Φιλιά

    • Απάντηση
      07/02/2015

      Ευχαριστώ Ερμιόνη! Εκτός του ότι είναι πολύ νόστιμες, οι σοκολάτες αυτές ταιριάζουν και λόγω υφής, έτσι μαλακές που είναι! Αν το φτιάξεις θέλω τις εντυπώσεις σου…

  • Απάντηση
    07/02/2015

    Έτσι όπως το βλέπω είναι όντως σαν ένα φανταστικό ροζ συννεφάκι, φαίνεται πόσο ανάλαφρο και λαχταριστό είναι!
    Εκτός από την πολύ πρωτότυπη και εμπνευσμένη ιδέα να χρησιμοποιήσεις τις Kiss, τις οποίες όλοι τσακίζαμε ως παιδιά, εγώ θα μείνω και στη χρήση του μασκαρπόνε, που πάντα μου αρέσει στα cheesecakes πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο!

  • Απάντηση
    sonia
    02/02/2016

    μπορώ να μην βάλω την σκόνη φράουλας ??? ευχαριστώ

    • Απάντηση
      02/02/2016

      Μπορείτε, απλά δεν θα είναι τσίζκεϊκ φράουλα. Και θα πρέπει να βάλετε ζάχαρη αλλιώς δεν θα είναι γλυκό (η άχνη θα ήταν καλύτερη αλλά δεν είμαι σίγουρη για την ποσότητα). Αν σας αρέσει η γεύση του λάιμ σας προτείνω να φτιάξετε το άλλο μου τσίζκεϊκ που θα βρείτε εδώ http://www.thefoodiecorner.gr/syntages/efkolo-grigoro-key-lime-pie-cheesecake/

  • Απάντηση
    Άννα
    29/02/2016

    Δεν έχω λόγια για να περιγράψω το συγκεκριμένο τσιζκεικ. Είναι τόσο ελαφρύ και δροσερό που δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως. Συγχαρητήρια τις τόσο υπεροχες συνταγές σου!!!

    • Απάντηση
      29/02/2016

      Ω! Δε θα μπορούσα να είχα λάβει καλύτερο μήνυμα Δευτέρα πρωί πρωί. Ευχαριστώ πολύ!!

  • Απάντηση
    ΧΡΥΣΑ
    11/02/2017

    το έφτιαξα πέρσι και ηταν φανταστικό. ειχα αποφασισει να το φτιαξω και σημερα και δυστυχως το ροφημα φραουλας έχει καταργηθεί. 🙁 πηρα αυτο με το κακαο για να βαλω την ιδια ποσοτητα μιας και τη ζαχαρη του γλυκου την παιρνει απο το ροφημα. καμια ιδεα πως να το ξαναφτιαξω ‘φραουλένιο΄’? δεν βρηκα κανενα αλλο ροφημα φραουλα (σε 3 σουπερ μαρκετ μεγαλα)

    • Απάντηση
      11/02/2017

      Πωπω μη μου λες τέτοια! Θα ρωτήσω την εταιρία αν όντως δεν υπάρχει πουθενά και θα σκεφτώ πιθανές εναλλακτικές.

Designed by Designers United - Powered by Stonewave