26.09.2017
You can use WP menu builder to build menus

14.08.2017

4 αξιολ., M.O. : 5,00

Ένα εντυπωσιακότατο γλυκό που συνδυάζει μαστιχωτά, βαθιά σοκολατένια μπράουνις φτιαγμένα με ελαιόλαδο, και κρεμώδες παγωτό με μασκαρπόνε και γεύση καφέ. Συμπληρώνουμε με μπισκότα βουτηγμένα σε λικέρ ιρλανδικής κρέμας, και μια γρήγορη σάλτσα σοκολάτας.

Μπράουνις Ελαιόλαδου και Παγωτό Μασκαρπόνε με Γεύση Καφέ (Χωρίς Μηχανή) www.thefoodiecorner.gr Photo description: A top view of the brownies as they came out of the pan before cutting. They are sitting on the grease proof paper they were baked on. To the right a tub of coffee ice cream with some missing from the top. To the top of the photo a scoop with ice cream in it. Next to it a bowl with coffee beans, biscuits and some pieces of chocolate. To the bottom of the photo a small bowl with chocolate sauce.

Πως σας ακούγεται; Ναι, είναι τόσο καλό όσο ακούγεται. Οι γεύσεις ταιριάζουν μεταξύ τους απίστευτα.

Μπράουνις Ελαιόλαδου και Παγωτό Μασκαρπόνε με Γεύση Καφέ (Χωρίς Μηχανή) www.thefoodiecorner.gr Photo description: A closer view of the main photo. Better view of the layers inside the jars.

Μπράουνις ελαιόλαδου με μαστιχωτό εσωτερικό, με γεύση πιο-σοκολάτα-δε-γίνεται, που είναι και τα ευκολότερα μπράουνις που έχετε κάνει ποτέ. Παγωτό χωρίς μηχανή και χωρίς ανακατέματα, με πλούσια κρεμώδη υφή και υπέροχη γεύση γαλακτερού καφέ. Μπισκότα πνιγμένα σε λικέρ Irish cream, και σάλτσα σοκολάτας με αυτό το μικρό τακ που δίνει η προσθήκη ελάχιστου αλκοόλ. Όλα μαζί σε ένα μεγάλο ποτήρι ή μπολ, και έχουμε ένα πραγματικά απολαυστικό επιδόρπιο. Κοιτάξτε να φάτε το μισό σας φαγητό μόνο, για να μείνει χώρος για τούτο εδώ!

Μπράουνις Ελαιόλαδου και Παγωτό Μασκαρπόνε με Γεύση Καφέ (Χωρίς Μηχανή) www.thefoodiecorner.gr Photo description: A slightly closer view of the brownies, after coming out of the oven and being sliced. They are still on the baking paper, sitting on a dark rough surface.

Δυο σημειώσεις πριν κλείσω. Τα μπράουνις είναι φτιαγμένα ειδικά για συνοδευτικό παγωτού, άρα δεν είναι θεόγλυκα. Αν τα θέλετε πιο γλυκά μπορείτε να αυξήσετε λιγουλάκι τη ζάχαρη. Εγώ να πω την αλήθεια τα προτιμώ έτσι. Επίσης, το παγωτό (όπως όλα τα παγωτά που γίνονται χωρίς μηχανή) θέλει λίγο χρόνο εκτός κατάψυξης να μαλακώσει λίγο και να σερβίρεται πιο εύκολα. Περίπου 10 λεπτά λογικά είναι οκ, ανάλογα την εποχή. Η υφή του είναι το κάτι άλλο πάντως. Κρεμώδες και πλούσιο λόγω του μασκαρπόνε. Πραγματικά το αγάπησα.

Μπράουνις Ελαιόλαδου και Παγωτό Μασκαρπόνε με Γεύση Καφέ (Χωρίς Μηχανή) www.thefoodiecorner.gr Photo description: A top view of the full tub of ice cream (to the top of the photo) and the ice cream scoop with some of the ice cream in it (to the bottom). On the left some of the broken biscuits soaked in liqueur.

Δείτε στις οδηγίες πόσο εύκολα φτιάχνεται το γλυκό και δοκιμάστε το. Και μην παραλείψετε να έρθετε να μου πείτε πως σας φάνηκε. Αν το φωτογραφίσετε μάλιστα, θυμηθείτε να βάλετε hashtag #thefoodiecorner για να το δω κι εγώ!

Μπράουνις Ελαιόλαδου και Παγωτό Μασκαρπόνε με Γεύση Καφέ (Χωρίς Μηχανή) www.thefoodiecorner.gr Photo description: A ¾ view of the sundaes with some of the ice cream, chocolate sauce and biscuits visible on top.

Υλικά

Για το παγωτό
400ml κρέμα γάλακτος πλήρης, κρύα
400γρ ζαχαρούχο γάλα
250γρ τυρί μασκαρπόνε
2 κ.σ. καφές στιγμής σε κόκκους (τύπου Gold)
4 κ.σ. νερό βραστό

Για τα μπράουνις
120γρ σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροκομμένη
120ml ελαιόλαδο με ήπια γεύση
1 κ.γ. καφές στιγμής σε κόκκους (τύπου Gold)
1/2 κ.γ. αλάτι
250γρ ζάχαρη
3 αυγά
150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30γρ κακάο σε σκόνη (όχι ρόφημα)

Για τα μπισκότα
μπισκότα τύπου πτι μπερ, σπασμένα στα τέσσερα
λικέρ ιρλανδικής κρέμας (σε αναλογία περίπου 2 κ.σ. για κάθε 6 μπισκότα)

Για τη σάλτσα σοκολάτας
80γρ σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροκομμένη
2 κ.σ. λικέρ ιρλανδικής κρέμας

Βήμα 1

Για το παγωτό: Χτυπάμε την κρέμα σε σφιχτή σαντιγί. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το ζαχαρούχο με το τυρί μασκαρπόνε. Σε μια κούπα ανακατεύουμε τον καφέ με το βραστό νερό μέχρι να λιώσει και το προσθέτουμε στο μείγμα του μασκαρπόνε. Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο μείγμα διπλώνοντάς τη με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μεταφέρουμε σε κατάλληλο δοχείο και βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Πριν το σερβίρισμα βγάζουμε για 10 λεπτά περίπου να μαλακώσει λίγο.

Βήμα 2

Για τα μπράουνις: Βάζουμε την κουβερτούρα με το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ. Τη λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων σε διαστήματα των 15 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας καλά στο ενδιάμεσο. Προσθέτουμε τον καφέ και το αλάτι και ανακατεύουμε να διαλυθούν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, χτυπάμε να ενσωματωθεί και προσθέτουμε και τα αυγά.

Βήμα 3

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το κακάο με σύρμα να φύγουν οι σβόλοι και το ρίχνουμε στο μείγμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν και μεταφέρουμε τον χυλό σε ταψάκι (25x18εκ.) που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C στον αέρα για 40-45 λεπτά (η οδοντογλυφίδα δεν θα βγει εντελώς καθαρή). Αφήνουμε τα μπράουνις να κρυώσουν στο ταψί πριν τα ξεφορμάρουμε και τα κόψουμε σε μικρά κομμάτια για το σερβίρισμα.

Βήμα 4

Για τα μπισκότα: Βάζουμε τα κομμάτια μπισκότου σε μπολάκι, περιχύνουμε με το λικέρ και αφήνουμε να το πιούν.

Βήμα 5

Για τη σάλτσα σοκολάτας: Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το λικέρ στα μικροκύματα, σε διαστήματα των 15 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας καλά στο ενδιάμεσο.

Βήμα 6

Για τη συναρμολόγηση: Σε μεγάλα ποτήρια ή μπολ, στρώνουμε εναλλάξ κομματάκια μπράουνις, παγωτό και μπισκότα, και στο τέλος περιχύνουμε με σάλτσα. Βουτάμε.

Σημειώσεις
- Ταιριάζει πολύ και λίγη σαντιγί!
- Οι ποσότητες της συνταγής μας δίνουν 12 μπράουνις, περίπου 1.3 λίτρα παγωτό, και περίπου 100ml σάλτσα σοκολάτας.

4 αξιολ., M.O. : 5,00

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο

Designed by Designers United - Powered by Stonewave