23.10.2017
You can use WP menu builder to build menus

27.02.2014

3 αξιολ., M.O. : 5,00
12

Έχετε ακουστά τα blondies; Είναι τα αδερφάκια των brownies. Δεν έχουν κακάο ή σοκολάτα, οπότε βγαίνουν «ξανθά» αντί για «καστανά». Στην εκδοχή αυτή το φυστικοβούτυρο τους χαρίζει ακόμα πιο χρυσαφένιο χρώμα, και τα κομμάτια λευκής σοκολάτας δημιουργούν μια όμορφη διχρωμία.

Τα μπλόντις αυτά μοιάζουν σε υφή με τα μπράουνις, ειδικά εκείνα με το πιο υγρό και μαλακό εσωτερικό. Είναι κάπως τραγανά απ’ έξω, και λίγο μαστιχωτά μέσα. Έχουν έντονους καραμελένιους τόνους λόγω της καστανής ζάχαρης, αλλά το φυστικοβούτυρο είναι αυτό που κυριαρχεί και γίνεται υπέροχα αισθητό στον ουρανίσκο. Δεν είναι υπερβολική η γεύση του, αλλά αν δεν σας αρέσει καθόλου τότε θα έλεγα να επιλέξετε κάτι άλλο. Αν είστε έτσι κι έτσι όσο αφορά στο φυστικοβούτυρο γενικά, δώστε τους μια ευκαιρία μιας και η ζάχαρη του αλλάζει ελαφρώς τη γεύση.

Συντηρούνται για αρκετές μέρες, και μάλιστα μετά τη δεύτερη εγώ βρήκα ότι ήταν πιο νόστιμα. Ένα κουτί στρωμένο με λαδόκολλα είναι το καλύτερο δοχείο αποθήκευσης, και γενικά να προσέχετε που ακουμπάτε τα μπλόντις διότι είναι αρκετά λιπαρά λόγω του φυστικοβούτυρου.

Ιδανικό ταίρι για τα μπλόντις είναι ένα ποτήρι γάλα, κρύο ή και ζεστό. Για ένα πλήρες επιδόρπιο όμως μπορείτε να τα σερβίρετε με παγωτό βανίλια, και ίσως λίγη σος καραμέλας. Προλαβαίνετε να τα φτιάξετε πριν αρχίσει η Σαρακοστή! Αλήθεια, πόσοι από εσάς νηστεύετε; Θα θέλατε περισσότερες σαρακοστιανές συνταγές ή κυρίως νηστεύετε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Υλικά

125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

150 γρ. φυστικοβούτυρο (τραγανό ή απαλό, ό,τι σας αρέσει), σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου

180 γρ. καστανή ζάχαρη κρυσταλλική

1 αυγό

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

75 γρ. λευκή σοκολάτα, χοντροκομμένη (εγώ την άφησα στα τετραγωνάκια της)

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170C (160C αέρα) και λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί με διαστάσεις 20x20 (ή κάτι σχετικά παρόμοιο. Το δικό μου είναι ορθογώνιο 25x19 και τα κομμάτια βγήκαν σχετικά μικρά σε ύψος). Το στρώνουμε με λαδόκολλα αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν λίγο.

Βήμα 2

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ με έναν αυγοδάρτη για να φύγουν οι σβόλοι και να αναμειχθούν καλά. Το βάζουμε στην άκρη.

Βήμα 3

Στο μπολ του μίξερ μας χτυπάμε το φυστικοβούτυρο με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν απαλό και κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό και τη βανίλια, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. Ενσωματώνουμε και τα κομμάτια σοκολάτας.

Βήμα 4

Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψάκι μας, ισιώνοντας την επιφάνεια, και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρει σκούρο χρυσαφί χρώμα. Εγώ το άφησα 29 λεπτά. Όσο περισσότερο ψηθεί τόσο λιγότερο μαστιχωτό θα είναι στο κέντρο. Επίσης να ξέρετε πως αν το τεστάρετε με οδοντογλυφίδα δεν θα βγεί καθαρή, θα έχει υγρά ψίχουλα. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Ξεφορμάρουμε τραβώντας τις άκρες τις λαδόκολλας και κόβουμε σε κομμάτια.

Η συνταγή είναι της Rachel Allen από το βιβλίο Bake.

3 αξιολ., M.O. : 5,00

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

2 Σχόλια

  • Απάντηση
    Ερμιόνη
    27/02/2014

    Τα blondies είναι εδώ και καιρό στη λίστα με τις συνταγές που θέλω να κάνω! Από τη μια θέλω να τα δοκιμάσω, από την άλλη είναι αυτή η έλλειψη σοκολάτας που λίγο με τρενάρει!
    Φαίνονται ωραία πάντως με ωραία υφή.

    • Απάντηση
      27/02/2014

      Σε καταλαβαίνω… εκεί που τα ανακατεύεις λες, μα να μη βάλω και λίγο κακάο; Το φυστικοβούτυρο όμως αναπληρώνει καλά το κενό. Θα μπορούσε βέβαια κανείς να αντικαταστήσει τα κομμάτια λευκής με κάτι πιο σκούρο… best of both worlds?!

Designed by Designers United - Powered by Stonewave