21.10.2017
You can use WP menu builder to build menus

12.05.2017

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα
30
6-8

Ένα γλυκό ψυγείου με στρώσεις από μπισκότα λεμονιού, κρέμα άνθους αραβοσίτου, κρέμα τσίζκεϊκ και φρέσκιες φράουλες. Δροσερό, ανάλαφρο και ανοιξιάτικο! Α, και πανεύκολο φυσικά.

Προχθές ήταν τα γενέθλιά μου. Δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο, οι Τετάρτες δεν προσφέρονται και για πολλά άλλωστε. Ήθελα όμως να υπάρχει ένα ιδιαίτερο γλυκό να μου θυμίζει πως δεν είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες. Και αυτό το γλυκό ήθελα να έχει φράουλες μιας και η Mrs. D. έβαζε φράουλες στις τούρτες που μου έφτιαχνε όταν ήμουν μικρή. Πάντα με θεωρούσα τυχερή που έχω γενέθλια τον Μάιο, και είναι η εποχή για κόκκινες ζουμερές φραουλίτσες!

Μπισκοτογλυκό Ψυγείου με Άνθος Αραβοσίτου, Κρέμα Τσίζκεϊκ και Φράουλες www.thefoodiecorner.gr Photo description: A bowl with a pretty flowery pattern around the rim, filled with whole strawberries. The bowl is in the centre of the photo, sitting on a stripy linen material.

Καλά όλα αυτά, δεν είχα όμως ούτε τον χρόνο ούτε το κουράγιο να κάνω κανονική τούρτα. Ούτε καν ένα απλό κέικ. Σκέφτηκα λοιπόν πως ήταν ευκαιρία να φτιάξω ένα γλυκάκι που σκέφτομαι καιρό να δοκιμάσω. Ένα εύκολο γλυκό ψυγείου, με μπισκότα. Μπισκοτογλυκό που λέμε. Τελικά από την έρευνά μου διαπίστωσα ότι τα μπισκοτογλυκά, σε διάφορες εκδοχές, είναι δημοφιλή σε όλες τις χώρες. Άλλοι βάζουν digestives, άλλοι πτι μπερ, άλλοι γεμιστά, φρυγανιές, κρέμες στιγμής, τυρί κρέμα, σαντιγί, φρούτα, ζελέ, κομπόστες… Σε ό,τι συνδυασμό μπορεί να σκεφτεί κανείς. Άλλα μπαίνουν στο ψυγείο και άλλα στην κατάψυξη.

Μπισκοτογλυκό Ψυγείου με Άνθος Αραβοσίτου, Κρέμα Τσίζκεϊκ και Φράουλες www.thefoodiecorner.gr Photo description: Close up of the baking dish from a ¾ angle, with a piece of cake missing from the front corner. The layers of the cake are visible from the side. In the background to the right the bowl of strawberries.

Όπως και να έχει, ο σκοπός είναι να μαλακώσουν τα μπισκότα από τις κρέμες και το κρύο του ψυγείου, και να πάρουν μια υφή σχεδόν σαν κέικ. Έτσι κόβεται και τρώγεται πολύ πιο εύκολα το γλυκό. Θέλει λοιπόν λίγο χρόνο αναμονής πριν το καταβροχθίσουμε. Το ιδανικό σερβίρισμα γίνεται την δεύτερη μέρα. Την πρώτη είναι ακόμα λίγο τραγανά τα μπισκότα, και την τρίτη έχουν πια μαλακώσει λίγο παραπάνω. Όχι ότι δεν είναι πεντανόστιμο και έτσι, ρωτήστε και μένα που κάθε φορά που ανοίγω το ψυγείο κλέβω και μια κουταλιά…

Να πω κάτι δυο λεπτά πριν κλείσω; Τα βήματα ίσως φαίνονται πολλά. Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, απλά περιγράφω πολύ αναλυτικά τις κινήσεις. Γενικά μου αρέσει να γράφω με λεπτομέρεια για να μπορούν όλοι να ακολουθήσουν τα βήματα άσχετα με την εμπειρία που έχουν στην κουζίνα. Όσοι με παρακολουθείτε το ξέρετε πια αυτό, σωστά;

Μπισκοτογλυκό Ψυγείου με Άνθος Αραβοσίτου, Κρέμα Τσίζκεϊκ και Φράουλες www.thefoodiecorner.gr Photo description: Two pieces of cake on a white marble cutting board. The pieces are sloppy and some of the cream is spilling over. Two spoons with spoonfulls of cake are lying next to the pieces. To the top right the bowl of strawberries.

Καλή φραουλοεποχή λοιπόν εύχομαι σε όλους! Να ευχαριστηθούμε την άνοιξη όσο προλαβαίνουμε διότι ο καιρός ζεσταίνει και σε λίγο μόνο παγωτά θα θέλουμε να τρώμε.

Υλικά

200γρ (1 πακέτο) μπισκότα γεμιστά με γεύση λεμόνι (ή βανίλια) (14 μπισκότα)

2 μπισκότα πτι μπερ (ή όποιο άλλο μπισκότο θέλουμε) + 2 έξτρα για την γαρνιτούρα

1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια

γάλα στην ποσότητα που αναγράφεται στο φακελάκι

600γρ φράουλες, πλυμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες + έξτρα φράουλες για γαρνιτούρα

300ml κρέμα γάλακτος πλήρης (35% λιπαρά), κρύα από το ψυγείο

200γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

38γρ ζάχαρη άχνη (περίπου 5 κ.σ.)

Βήμα 1

Ανοίγουμε τα μπισκότα (κρατάμε τις δυο πλευρές με τα δάχτυλα και τις στρίβουμε να ξεκολλήσουν, δεν τραβάμε τις δυο πλευρές διότι μπορεί να σπάσουν). Τοποθετούμε τα μισά σε μια στρώση στο κάτω μέρος ενός πυρέξ με διαστάσεις 25x19 εκ. Σπάμε ένα πτι μπερ και γεμίζουμε τυχόν μεγάλα κενά στην κάτω στρώση.

Βήμα 2

Χτυπάμε το άνθος αραβοσίτου στιγμής με το γάλα όπως περιγράφουν οι οδηγίες του φακέλου, και ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα στο πυρέξ.

Βήμα 3

Αραδιάζουμε το ένα τρίτο από τις φέτες φράουλας (περίπου 200γρ) τη μια δίπλα στην άλλη, πάνω στην κρέμα.

Βήμα 4

Απλώνουμε τη δεύτερη στρώση από μπισκότα πάνω στις φράουλες. Ξαναγεμίζουμε τα κενά με σπασμένο πτι μπερ.

Βήμα 5

Επαναλαμβάνουμε με μια ακόμα στρώση φράουλες πάνω στα μπισκότα. Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο.

Βήμα 6

Χτυπάμε 100ml κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει υφή γιαουρτιού. Προσθέτουμε 100γρ τυρί κρέμα και 15γρ άχνη ζάχαρη (περίπου 2 κ.σ.) και ξαναχτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε στο γλυκό (στην πάνω στρώση με τις φράουλες) με μια μαρίζ. Το μυστικό είναι να βάζουμε λίγη λίγη κρέμα στις διάφορες γωνίες και να την απλώνουμε φέρνοντας την μαρίζ παράλληλα σχεδόν με το γλυκό και βάζοντας λίγη πίεση. Αν προσπαθήσουμε να απλώσουμε την κρέμα κρατώντας τη μαρίζ κάθετα, θα μετακινούνται οι φράουλες και θα εκνευριστούμε. Επιμονή και λίγη υπομονή χρειάζεται.

Βήμα 7

Πάνω στην κρέμα απλώνουμε την τρίτη στρώση από φράουλες.

Βήμα 8

Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί κρέμα και την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε πάνω στο γλυκό. Αυτή θα είναι η πάνω στρώση μας οπότε προσέχουμε να την κρατήσουμε «καθαρή».

Βήμα 9

Σπάμε με τα χέρια ακόμα δυο μπισκότα πτι μπερ και τα πασπαλίζουμε πάνω στο γλυκό. Τοποθετούμε λίγες φράουλες για γαρνιτούρα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Σημείωση: Ο χρόνος είναι για την προετοιμασία του γλυκού και δεν συμπεριλαμβάνει τον χρόνο στο ψυγείο.

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

2 Σχόλια

  • Απάντηση
    14/05/2017

    Εξαιρετική η παραλλαγή σου με γεμιστά μπισκότα! Θα δοκιμαστεί το καλοκαίρι που θα έχω εδώ τα πιτσιρίκια μου, οπωσδήποτε, ακόμη και με άλλα φρούτα!

Designed by Designers United - Powered by Stonewave