28.03.2024
You can use WP menu builder to build menus

17.05.2014

14 αξιολ., M.O. : 5,00
12

Φανταστείτε λίγο. Μπράουνις. Ελαφρώς τραγανή κρούστα και μαστιχωτό, βαθιά σοκολατένιο εσωτερικό. Κομμάτια μπισκότου με καραμέλα κρυμμένα στο κέντρο. Να συνεχίσω ή καταλάβατε;

Να ξεκινήσω λέγοντας πως αυτά τα μπράουνις πλέον μπορώ να τα κάνω και στον ύπνο μου. Είναι έτσι κι αλλιώς πανεύκολα, αλλά έχοντας φτιάξει γύρω στις 200 μεριδούλες για το Food4Good νομίζω ότι μάλλον έγιναν ειδικότης μου! Το σίγουρο είναι πως θα γίνουν το «go to» γλυκό μου όταν έχω τραπέζι ή είμαι καλεσμένη κάπου.

Προτείνω να τα φτιάξετε κι εσείς. Οκ, ίσως όχι σε τέτοια ποσότητα, αλλά ένα ταψάκι να το κάνετε. Πολύ πιθανό να το υιοθετήσετε για τις περιπτώσεις εκείνες που πρέπει να ετοιμάσετε κάτι που δεν θέλει ούτε πολύ χρόνο ούτε πολύ προσπάθεια. Μη ξεχνάτε πως είναι και το World Baking Day την Κυριακή!

Το πόσο μαστιχωτά ή κεϊκοειδή θα γίνουν, εξαρτάται από το πόση ώρα τα αφήσετε να ψηθούν. Λίγο πολύ αυτό ισχύει για όλα τα μπράουνις. Λιγότερη ώρα σημαίνει πιο ρευστό εσωτερικό, περισσότερη ώρα σημαίνει κάτι πιο κοντά στο κέικ. Ο χρόνος της συνταγής εδώ μας δίνει ένα αποτέλεσμα περίπου στο ενδιάμεσο, με μαστιχωτή υφή, μαλακή και κάπως υγρή. Θα πρέπει να δώσετε προσοχή όμως στον φούρνο σας, μήπως ψήνει πιο δυνατά ή πιο σιγά από τον δικό μου.

Τι άλλο να πω; Δε νομίζω πως χρειάζεται άλλο μπλα μπλα. Πάμε.

Υλικά

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

30 γρ. κακάο σε σκόνη (όχι ρόφημα σοκολάτας)

120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροκομμένη

170 γρ. βιτάμ κλασικό (όχι soft)

300 γρ. ζάχαρη

1/4 κ.γ. αλάτι

1 βανίλια σε σκόνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

3 αυγά

3 1/2 συσκευασίες (200 γρ.) μπισκότα με καραμέλα, χοντροκομμένα (δείτε το Δείξε μου)

2 κ.σ. σιρόπι καραμέλας (δείτε το Δείξε μου)

Δείξε μου εναλλακτικές προτάσεις και ιδέες

Εγώ χρησιμοποιώ τα Mister Choc Caramel & Biscuit του Lidl, αυτά στο πορτοκαλί πακετάκι. Μοιάζουν κάπως με τα Twix. Βάζουμε 3.5 πακέτα, δηλ 7 «δάχτυλα» (η κάθε συσκευασία έχει μέσα 2 μπισκοτένια «δάχτυλα»). Αν δεν βρείτε αυτά χρησιμοποιήστε twix στο ίδιο βάρος (200 γρ.). Το κάθε «δάχτυλο» το κόβουμε σε περίπου 7 κομμάτια.
Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε τη σοκολάτα με το βιτάμ, βάζοντάς τα στο φούρνο μικροκυμάτων στη δυνατή ισχύ για διαστήματα των 20 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο.

Βήμα 2

Λαδώνουμε ένα ταψάκι (περίπου 25 x 18 εκ.) και το στρώνουμε με λαδόκολλα έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες δυο απέναντι πλευρών. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C στον αέρα (180C αντιστάσεις). Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο με σύρμα, προσέχοντας να διαλυθούν οι μεγάλοι σβόλοι. Το βάζουμε στην άκρη.

Βήμα 3

Στο μείγμα λιωμένης σοκολάτας προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια, και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα για να αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη. Προσθέτουμε και τα αυγά, χτυπώντας συνεχώς. Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι με το κακάο και ανακατεύουμε πάλι με το σύρμα στην αρχή και μετά με σπάτουλα. Θα γίνει ένας πηχτός χυλός. Επιμένουμε τόσο όσο χρειάζεται να εξαφανιστεί το αλεύρι.

Βήμα 4

Ρίχνουμε το μισό μείγμα στο ταψάκι μας. Στρώνουμε από πάνω τα κομμάτια μπισκότου και περιχύνουμε με το σιρόπι. Βάζουμε και το υπόλοιπο μείγμα και το απλώνουμε με σπάτουλα να φτάσει μέχρι τις άκρες του ταψιού. Θα είναι λίγο πηχτό αλλά θα στρωθεί.

Βήμα 5

Ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά. Οι άκρες θα έχουν αρχίσει να ξεκολλάνε από το ταψί, και η επιφάνεια του μπράουνι θα έχει ρωγμές. Η οδοντογλυφίδα δεν θα βγει καθαρή, αλλά δεν πρέπει να έχει και πολύ μείγμα υγρό κολλημένο πάνω της όταν τη δοκιμάσουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως στο ταψί πριν τα βγάλουμε (τραβώντας τις άκρες της λαδόκολλας) και τα κόψουμε σε κομμάτια.

Ευχαριστώ πολύ την Άρτεμη Τσίπη για τη φωτογραφία (δείτε κι άλλες υπέροχες φωτο στο μπλογκ της Wonderfoodland)! Ευχαριστώ επίσης την Κατερίνα (Culinary Flavors) και τη Σουμάδα (Soumada Sou) που έφτιαξαν κι αυτές τα μπράουνις για την εκδήλωση. Ελπίζω να μη σας έπρηξα πολύ!

14 αξιολ., M.O. : 5,00
Link Love

Κέικ από το Food4Good, γύρος 2ος!
Κέικ Καρότου από το Culinary Flavors (στο τέλος η συνταγή στα ελληνικά)
Κέικ Λευκή Σοκολάτα – Πορτοκάλι από το Hungry Girl in Athens
Κέικ Καρότου με Τζίντζερ και Κολοκυθόσπορο από το Love Cooking
Σοκολατένιο Κέικ από το Sugar Buzz
Κείκ Καρότου από το Yummy Mommy

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

2 Σχόλια

  • Απάντηση
    18/05/2014

    Ωωω!
    Δείχνουν φοβερά!
    Η προσθήκη του μπισκότου καραμέλας εμπνευσμένη!
    Φιλιά

    • Απάντηση
      19/05/2014

      Ευχαριστώ Ερμιόνη! Μακάρι να το είχα σκεφτεί μόνη μου για το μπισκότο αλλά υπάρχουν αρκετές συνταγές στη διεθνή μπλογκόσφαιρα με διάφορες ενδιαφέρουσες προσθήκες 😉 Όρεξη να έχει κανείς να δοκιμάζει παραλλαγές!!