29.03.2024
You can use WP menu builder to build menus

15.03.2017

12 αξιολ., M.O. : 3,50
6

Αγαπημένα ζυμαρικά φούρνου με φρέσκο σπανάκι και υπέροχα μανιτάρια πορτομπέλο, ψημένα σε πλούσια σάλτσα μπεσαμέλ. Ένα φαγητό που μου θυμίζει τα παιδικά μου πάρτι!

Πενάκι Φούρνου με Σπανάκι και Μανιτάρια www.thefoodiecorner.gr Photo description: A close up of the skillet with a spoon lying in it. A piece of pasta bake has been taken out and some pieces of spinach, mushrooms and creamy bechamel are visible from within. To the bottom right a bunch of forks. The skillet is on the folded tea towel.

Σας αρέσουν τα ζυμαρικά φούρνου; Εμένα πολύ. Αν δείτε εδώ στο μπλογκ έχω αρκετές συνταγές με διάφορες παραλλαγές. Είναι ένα από τα πιάτα που μας έφτιαχνε η μαμά μου στις γιορτές και τα πάρτι μας. Τότε ήταν απλές οι γεύσεις, τυριά και κρέμα κυρίως, που από μόνα τους είναι πραγματικά υπέροχα. Εγώ όμως επειδή τρώμε συχνά, κάνω τους πειραματισμούς και τις παραλλαγές μου. Όπως εδώ που έβαλα σπανάκι και απίθανα μανιτάρια πορτομπέλο – χορτοφαγική επιλογή που δεν υστερεί σε τίποτα από ένα πιάτο με κρέας. Αν βέβαια κάτι παραμένει ίδιο τόσα χρόνια μετά, αυτό είναι το ίδιο το ζυμαρικό. Ε ναι, MISKO.

Πενάκι Φούρνου με Σπανάκι και Μανιτάρια www.thefoodiecorner.gr Photo description: The ingredients lying on the black surface. Top left two Portobello mushrooms, top right a small porcelain grater with nutmeg on it, to the left some spinach leaves, centre and right a packet of penne pasta, and scattered around are some loose penne pieces.

Το ξέρετε ότι η MISKO γιορτάζει φέτος τα 90 της χρόνια; Το φαντάζεστε; 90 χρόνια είναι πολλά. 90 χρόνια μια από τις δημοφιλέστερες μάρκες τροφίμων, και από τις πιο αναγνωρίσιμες. Με σλόγκαν όπως το θρυλικό «Ακάκιε…», έχει αποτυπωθεί για τα καλά στο μυαλό πολλών γενεών. Γιορτή λοιπόν φέτος, και η MISKO μοιράζει δώρα μέσα από έναν μεγάλο διαγωνισμό. Λεπτομέρειες θα βρείτε στις πολυσυσκευασίες με το σχετικό φυλλάδιο. Και ξέρετε τι άλλο θα βρείτε στο φυλλάδιο; Αυτή τη συνταγή!

Πενάκι Φούρνου με Σπανάκι και Μανιτάρια www.thefoodiecorner.gr Photo description: The skillet with the pasta bake on the tea towel. To the top left are two Portobello mushrooms lying stalk-up and some spinach leaves, to the centre are some raw penne pasta pieces, and to the right is a small porcelain grater with some nutmeg on it. All sitting on the black surface.

Είναι πραγματικά μεγάλη μου χαρά να συμμετέχω σε τέτοια ενέργεια. Αν μου το έλεγε κανείς πριν 10 χρόνια πως μια δική μου συνταγή θα φιγουράριζε στις σελίδες φυλλαδίου της MISKO θα έβαζα τα γέλια. Και να που έγινε. Ψάξτε τις ειδικές αυτές συσκευασίες, αξίζει να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό. Και αν δεν κερδίσετε, θα σας μείνουν 8 υπέροχες συνταγές από food bloggers και άλλους γνωστούς! Αν και με τόσα δώρα, πραγματικά είναι μεγάλες οι πιθανότητες να είστε τυχεροί. Καλή επιτυχία!

Πενάκι Φούρνου με Σπανάκι και Μανιτάρια www.thefoodiecorner.gr Photo description: To the top of the photo, the skillet with the pasta bake, a spoon lying inside and a piece missing. To the bottom right, a plate with a pretty pattern round the edge, with a messy piece of pasta bake on it. Some penne coated with creamy béchamel are visible, as well as some spinach and pieces of golden crunchy topping.

Πάμε να δούμε την συνταγή;

Υλικά

400γρ πενάκι MISKO

350γρ σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο

30γρ (2 κ.σ. περίπου) + 15γρ (1 κ.σ.) βούτυρο φρέσκο

500γρ μανιτάρια πορτομπέλο, καθαρισμένα και χοντροκομμένα

2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

Για την μπεσαμέλ

100γρ βούτυρο φρέσκο

100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 λίτρο γάλα πλήρες

2 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι λευκό

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

150γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο

100γρ μοτσαρέλα τριμμένη

Για την επικάλυψη

60γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας

4 φρυγανιές

Βήμα 1

Βράζουμε το πενάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. Όσο βράζει τοποθετούμε το σπανάκι σε ένα μεγάλο σουρωτήρι μέσα στον νεροχύτη.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε τις 2 κουτ. σούπας βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε (θα είναι πολλά αλλά θα μειωθούν σε όγκο). Αφήνουμε για 13 περίπου λεπτά, ή μέχρι να εξατμιστεί το ζουμί τους. Σβήνουμε με το μπαλσάμικο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε 2 λεπτά ακόμα να εξατμιστεί και αυτό.

Βήμα 3

Στο μεταξύ κατεβάζουμε από τη φωτιά το πενάκι και προσεκτικά ρίχνουμε το νερό πάνω στο σπανάκι στο σουρωτήρι (θα μειωθεί πολύ σε όγκο). Αφήνουμε να πέσουν και τα ζυμαρικά. Ανακινούμε το σουρωτήρι να στραγγίξουν τα νερά και μεταφέρουμε πάλι το περιεχόμενο στην κατσαρόλα μαζί με μια κουταλιά σούπας βούτυρο.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα έτοιμα μανιτάρια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά.

Βήμα 5

Για να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα για ένα με δυο λεπτά, αλλάζουμε την κουτάλα με αυγοδάρτη και προσθέτουμε το μισό γάλα χτυπώντας πολύ ζωηρά να μην σβολιάσει. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα χτυπώντας συνεχώς. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με την κουτάλα μέχρι να αρχίσει να πήζει η μπεσαμέλ. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τα τυριά και ανακατεύουμε ξανά.

Βήμα 6

Μεταφέρουμε την μπεσαμέλ στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε προσεκτικά και ρίχνουμε το μείγμα σε πυρέξ.

Βήμα 7

Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα 60γρ πεκορίνο και σπάμε με τα δάχτυλα τις φρυγανιές από πάνω να γίνουν τρίμμα με λίγα μικρά κομματάκια. Πασπαλίζουμε το μείγμα.

Βήμα 8

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C αέρα (180C αντιστάσεις) μέχρι να ροδίσει το φαγητό, περίπου 30 λεπτά.

Η ανάρτηση είναι χορηγούμενη και περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας μου με την MISKO. Όλες οι απόψεις είναι προσωπικές, αληθείς και ειλικρινείς, και διατυπώνονται ύστερα από δοκιμές του προϊόντος από εμένα την ίδια για την δημιουργία της συνταγής μου.

12 αξιολ., M.O. : 3,50

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο