28.03.2024
You can use WP menu builder to build menus

03.02.2017

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα

Μια πλούσια, κρεμώδης πατατοσαλάτα BBQ με γιαούρτι και τυριά στον φούρνο, και δυο υπέροχες, πρωτότυπες μαρινάδες για το ψητό μας κρέας. Μια με μουστάρδα και μέλι, και μια με γιαούρτι και κάρυ. Γιατί πλησιάζει και η Τσικνοπέμπτη!

Τρείς συνταγές σε ένα ποστ σήμερα, με μια πατατοσαλάτα από τις λίγες, και δυο μαρινάδες για κρέας. Οι προτάσεις μας για την Τσικνοπέμπτη που πλησιάζει. Να τα πάρουμε όμως από την αρχή; Η ανάρτηση αυτή είναι η πρώτη για την νέα, ανανεωμένη σειρά συνταγών #MadewithAB. Κάθε δυο εβδομάδες στο φυλλάδιο προσφορών των καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος, ένας food blogger μοιράζεται μια καινούργια ιδέα για ένα νόστιμο φαγητό, και την συνταγή για να το φτιάξει όποιος θέλει μόνος του. Η κάθε συνταγή συνοδεύεται από ένα όμορφο βιντεάκι, όπως έχετε ήδη δει εδώ στο μπλογκ μου. Σήμερα το βίντεο είναι λίγο διαφορετικό από τα προηγούμενα, ελπίζω να σας αρέσει!

Πάμε να δούμε την πατατοσαλάτα; Καταρχήν να πω πως είναι η αγαπημένη μου. Και έχω δοκιμάσει πολλές στη ζωή μου, τους έχω μια αδυναμία τι να κάνω; Εδώ ίσως και να μην ταιριάζει κανονικά η λέξη σαλάτα. Αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να την λέμε έτσι για να μπορούμε να καταναλώνουμε τις ποσότητες που θέλουμε χωρίς τύψεις. Να σας πω και κάτι; Δεν είναι τόοοοσο βαριά. Έχει λίγη μαγιονέζα, αλλά έχει πολύ περισσότερο γιαούρτι. Οπότε δεν ανησυχούμε και απολαμβάνουμε κανονικά. Το μυστικό της; Λίγη BBQ sauce στο μείγμα. Το τέλειο συνοδευτικό για ένα τραπέζι γεμάτο κρέας.

Πατατοσαλάτα Φούρνου και δυο Μαρινάδες για Κρέας www.thefoodiecorner.gr Photo description: A closer view of the potato salad in the glass baking dish. Baby potatoes are smothered in creamy sauce and covered in melted cheese that has darkened in some spots from baking. Chopped chives sprinkled on top. Dish sits on a white tea towel and some chived lie next to the dish.

Οι μαρινάδες τώρα, αποτελούν μια πρωτότυπη εναλλακτική για όσους δεν ενθουσιάζονται με τα σκέτα ψητά κρέατα ή απλά θέλουν κάτι διαφορετικό. Αν θέλουμε να δώσουμε έναν άλλον αέρα στα παϊδάκια μας, στα χοιρινά μας μπριζολάκια ή σε ένα φιλέτο κοτόπουλο, μπορούμε να τα μαρινάρουμε πριν το ψήσιμο και να προσθέσουμε ένα κατιτίς στη γεύση τους. Εμείς προτείνουμε τους συνδυασμούς μέλι και μουστάρδα, ή γιαούρτι και κάρυ. Και φυσικά δεν είναι μόνο για την Τσικνοπέμπτη έτσι; Για παράδειγμα, ένα βαρετό στήθος κοτόπουλο ψημένο σε αντικολλητικό τηγανάκι, γίνεται κάτι εντελώς διαφορετικό μετά από ένα μπανάκι σε γιαούρτι με κάρυ πριν το ψήσιμο. Δοκιμάστε τις μαρινάδες και θα δείτε.

Και για να σας κάνουμε τη ζωή ακόμα πιο εύκολη, με ένα κλικ, όλα τα υλικά μπαίνουν στο καλάθι σας αυτόματα. Η τεχνολογία στην υπηρεσία του τραπεζιού μας!

Αγοράστε τα υλικά σας στο AB Click2shop

Πατατοσαλάτα Φούρνου και δυο Μαρινάδες για Κρέας www.thefoodiecorner.gr Photo description: The two marinades in jars on the marble surface, one of the them sitting on the scrunched up tea towel. To their left, the whisk smears marinade on the marble. Further left lay some chives.

Για πείτε μου τώρα, εσείς πως περνάτε την Τσικνοπέμπτη σας συνήθως, σπίτι ή έξω; Αν μένετε σπίτι, τι καλό ετοιμάζετε;

Υλικά

Για την Πατατοσαλάτα BBQ Φούρνου με Γιαούρτι και Τυριά
1 κιλό πατατούλες baby, πλυμένες
100γρ μπέικον, ψιλοκομμένο
200γρ γιαούρτι στραγγιστό AB 2%
80γρ μαγιονέζα AB με αβγό
50γρ σάλτσα μπάρμπεκιου με καπνιστή γεύση
½ κ.γ. λευκό πιπέρι φρεσκοτριμμένο
¼ - ½ κ.γ. αλάτι
80γρ τσένταρ τριμμένο
50γρ κασέρι τριμμένο
σχοινόπρασο ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα

Για την Μαρινάδα με Μουστάρδα και Μέλι
4 κ.σ. μουστάρδα ΑΒ με γεύση ελαιόλαδο και ξίδι
4 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
½ κ.γ. εστραγκόν
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
½ κ.γ. αλάτι

Για την Μαρινάδα με Γιαούρτι και Κάρυ
6 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό ΑΒ 2%
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
½ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. κύμινο

Βήμα 1

Για την Πατατοσαλάτα BBQ Φούρνου με Γιαούρτι και Τυριά: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα (180 αντιστάσεις). Βράζουμε τις πατατούλες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε το σχήμα τους και τις σουρώνουμε.

Βήμα 2

Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγανάκι το μπέικον και το αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη σάλτσα μπάρμπεκιου και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε στο μείγμα το μισό τσένταρ και το μισό κασέρι. Ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Ρίχνουμε τις πατατούλες και το μπέικον με το λαδάκι του στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά. Μεταφέρουμε την πατατοσαλάτα σε πυρέξ, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει λίγο χρώμα.

Βήμα 5

Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα ζεστή αφού πασπαλίσουμε με σχοινόπρασο.

Βήμα 6

Για τις Μαρινάδες: Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα υλικά της κάθε μαρινάδας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μαρινάρουμε το κρέας για μια δυο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή αποβραδίς στο ψυγείο.

Βήμα 7

Για να το ψήσιμο, βγάζουμε το κρέας απομακρύνοντας την περισσότερη μαρινάδα και ψήνουμε ανάλογα τις προτιμήσεις μας. Προς το τέλος προσθέτουμε αν θέλουμε επιπλέον μαρινάδα με ένα πινέλο και συνεχίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα το ψήσιμο.

Σημειώσεις:
Η προετοιμασία της πατατοσαλάτας μπορεί να γίνει από νωρίς, και να αφήσουμε μόνο το ψήσιμό της για λίγο πριν το σερβίρισμα.
Η μαρινάδα με μουστάρδα και μέλι ταιριάζει πολύ με φιλέτο κοτόπουλο ή χοιρινά μπριζολάκια χωρίς κόκκαλο.
Η μαρινάδα με γιαούρτι και κάρυ ταιριάζει πολύ με φιλέτο κοτόπουλο ή αρνίσια παϊδάκια.
§
Η ανάρτηση είναι χορηγούμενη και έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος. Οι απόψεις που διατυπώνονται είναι προσωπικές, αληθείς και ειλικρινείς.

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

4 Σχόλια

  • Απάντηση
    Βίκυ
    03/02/2017

    Ω, ζημιά….Πρωί-πρωί!!!!

    • Απάντηση
      03/02/2017

      Χαχα! Χαίρομαι που σου αρέσει! Είναι πολύ νόστιμα όλα, ελπίζω να τα δοκιμάσεις.

  • Απάντηση
    anna
    18/04/2017

    Έκανα εχθές την πατατοσαλάτα φούρνου, είναι τέλεια! Μόνο εγώ έφαγα το μισό ταψι σχεδόν…..