29.03.2024
You can use WP menu builder to build menus

02.09.2015

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα
8-10

Το τσίζκεϊκ λεμόνι σας αρέσει; Τραγανή βάση μπισκότου και πλούσια δροσερή κρέμα με άρωμα λεμονιού από πάνω; Τώρα φανταστείτε το σε μορφή παγωτού.

Αυτές τις μέρες ξαναζέστανε ο καιρός. Την Κυριακή λέει θα έχει 40 βαθμούς. Αν είναι δυνατόν. Τέλοσπάντων, ας μην αρχίσω πάλι την γκρίνια για τον καιρό. Τουλάχιστον έτσι θα δικαιολογούνται όλες αυτές οι αναρτήσεις για παγωτά Σεπτέμβρη μήνα!

Για το συγκεκριμένο παγωτό πάντως δεν έχω να πω πολλά. Τσίζκεϊκ. Λεμόνι. Αυτά. Δε φτάνουν για να σας κάνουν να πεταχτείτε στο σουπερμάρκετ; Αν δεν φτάνουν αυτά, σας το λέω ευθέως. Πάρτε τα υλικά και φτιάξτε το σήμερα. Έτσι προλαβαίνετε να δείτε περί τίνος πρόκειται και να το ξαναφτιάξετε το σαββατοκύριακο ως αντίδοτο στον καύσωνα. Ελάχιστα υλικά, ελάχιστος κόπος, μέγιστη απόλαυση. Αυτές δεν είναι και οι καλύτερες συνταγές;

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο ELLE Αυγούστου, τους ευχαριστώ πολύ!

Υλικά

100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης, κρύα

200 ml γάλα ζαχαρούχο

50 γρ τυρί κρέμα

60 ml χυμός λεμονιού, φρεσκοστυμμένος

6 μπισκότα τύπου digestive

Δείξε μου εναλλακτικές προτάσεις και ιδέες

Για εκδοχή παγωτού με γεύση Key Lime Pie, μπορείτε να αντικαταστήσετε το λεμόνι με χυμό και λίγο ξύσμα λάιμ (μοσχολέμονου). Για να δείτε τι εστί υπέροχο Key Lime Pie δείτε εδώ.

Βήμα 1

Χτυπάμε την κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί.

Βήμα 2

Σε άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα το ζαχαρούχο γάλα, το τυρί κρέμα και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το μείγμα στην σαντιγί αναδεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Βήμα 3

Σπάμε τα μπισκότα πάνω από το μπολ, σε μέτρια κομμάτια. Τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ απαλά να αναμειχθούν.

Βήμα 4

Γεμίζουμε 8 με 10 φορμάκια (ανάλογα το μέγεθός τους) και τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν. (βλ. σημείωση)

Σημείωση. Ο αριθμός μερίδων είναι για ατομικά φορμάκια παγωτού. Προτείνω να χρησιμοποιήσετε ατομικές φόρμες για δυο λόγους. Πολύ πιο εύκολο σερβίρισμα, και ελεγχόμενη μερίδα. Μια άλλη ιδέα, ειδικά αν περιμένετε κόσμο, είναι να το φτιάξετε σε ορθογώνιο ταψάκι στρωμένο με πλαστική μεμβράνη. Για να σερβίρετε, ξεφορμάρετε τραβώντας τις άκρες της μεμβράνης, τοποθετείτε σε επιφάνεια κοπής, και κόβετε σε φέτες με μεγάλο μαχαίρι.

Δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα
Link Love

Και για φραουλένια εκδοχή παγωτού τσίζκεϊκ, δείτε αυτό από το The One With All The Tastes.

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

Κανένα Σχόλιο