28.03.2024
You can use WP menu builder to build menus

27.12.2014

3 αξιολ., M.O. : 4,33
16

Πανεύκολα σοκολατάκια fudge με λευκή σοκολάτα, αποξηραμένα κράνμπερις και φιστίκια Αιγίνης. Χρώματα Χριστουγεννιάτικα και γεύση απολαυστική σε ελάχιστο χρόνο.

Αυτές οι ενδιάμεσες μέρες που διανύουμε είναι από τις αγαπημένες μου. Παίρνουμε ανάσα από τις «υποχρεώσεις» των γιορτινών ημερών, είτε αυτές είναι μαγειρέματα και καλεσμένοι, είτε είναι διαδρομές και επισκέψεις δικές μας σε σπίτια συγγενών και φίλων. Νιώθω σαν να έχω μισο-επιστρέψει στην καθημερινότητα, αλλά επειδή είναι ακόμα γιορτές δικαιούμαι να αναβάλλω δουλειές, να τρώω ό,τι θέλω και γενικώς να απολαμβάνω την ατμόσφαιρα χωρίς να πρέπει να είμαι κάπου ή να κάνω κάτι συγκεκριμένο.

Τέτοιες μέρες λοιπόν δεν έχω όρεξη ούτε να φτιάχνω πολύπλοκες συνταγές, ούτε να μαγειρεύω με τις ώρες. Το καλύτερό μου είναι να τσακίζω την περισσευούμενη γέμιση της μαμάς μου, ιδανικά σε σάντουιτς με σάλτσα κράνμπερι. Επειδή όμως είναι πολύ πιθανό να τύχει μια έκτακτη μάζωξη φίλων, ή μια επίσκεψη σε κάποιον που γιορτάζει, συνταγές σαν αυτή που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα είναι πολύ χρήσιμο να υπάρχουν στο οπλοστάσιό μας. Γρήγορη, πανεύκολη, αλλά συγχρόνως απολαυστική και εντυπωσιακή, η σοκολάτα fudge είναι ό,τι πρέπει για δωράκι φτιαγμένο από τα χεράκια μας. Αυτή εδώ έχει και Χριστουγεννιάτικα χρώματα, λευκό, πράσινο και κόκκινο, οπότε είναι ιδανική.

Fudge λευκής σοκολάτας λοιπόν, με κράνμπερι και φιστίκι Αιγίνης. Συνταγή που δημοσιεύτηκε στο Χριστουγεννιάτικο ELLE. Τους ευχαριστώ πολύ!

Υλικά

200 γρ λευκή σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες

1/2 κούπα γάλα ζαχαρούχο

1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κούπα φιστίκι Αιγίνης ωμό, χοντροκομμένο

4 κ.σ. αποξηραμένα κράνμπερις

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα και το ζαχαρούχο γάλα και τα λιώνουμε στα μικροκύματα για 1 λεπτό, σταματώντας ανα 20 δευτερόλεπτα για να ανακατέψουμε καλά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.

Βήμα 2

Ενσωματώνουμε τη βανίλια, τα φιστίκια και τα κράνμπερις.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μικρό τετράγωνο τάπερ ή πυρέξ (15 x 15 εκ.) στρωμένο με λαδόκολλα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες μέχρι να στερεοποιηθεί, και κόβουμε το fudge σε 16 κομματάκια. Διατηρείται στο ψυγείο.

3 αξιολ., M.O. : 4,33

Πώς σας φάνηκε; Αφήστε μου σχόλιο!

2 Σχόλια

  • Απάντηση
    30/12/2014

    Ευκολάκι αλλά σίγουρα πολύ νοστιμο και εντυπωσιάζει με τα ζωντανα χρώματά του.

    • Απάντηση
      30/12/2014

      Είναι από αυτά που λες δε μπορεί να είναι τόσο καλό, όταν είναι τόσο εύκολο! Φιλιά